Обука професионалних војника службе телекомуникација

Четвртак, 20.8.2020 | Обука
У Центру за обуку везе и информатике у Горњем Милановцу у току је обука у руковању уређајима и системима телекомуникација са професионалним војницима из јединица Војске Србије који се обучавају за дужност и допунску специјалност. 

У току шестонедељне обуке професионални војници се обучавају за рад на уређајима који су у оперативној употреби у јединицама Војске Србије, и кроз практичан рад на постављању елемената телекомуникационих станица, оспособљавају се за дужности послужиоца у оквиру послуга на системима телекомуникација.

У обуци се користе савремена телекомуникационо-информатичка средства која омогућавају правовремен и квалитетан пренос информација и командовање снагама, уз одговарајући степен заштите тајних података и минималан ризик од противдејства непријатеља. Посебна пажња поклања се постављању и премештању покретног телекомуникационог и информатичког центра, што је радња која се увежбава до савршенства.

Професионалне војнике у завршном делу обуке очекује вишедневна вежба на терену, када ће бити изведене најсложеније и најзахтевније теме предвиђене за реализацију у јединицама службе телекомуникација. 

Повезане вести