Стационарно логоровање полазника Основног курса за подофицире

Понедељак, 16.8.2021 | Обука
На војном комплексу „Пескови“ код Пожаревца, реализовано је стационарно логоровање полазника 18. класе Основног курса за подофицире.

У досадашњем току курса полазници су на полигонима, у кабинетима и на вежбалиштима стекли знања из предмета „Средства и опрема“, прошли физичку и ватрену обуку и методски се оспособили за командовање групом, тимом и одељењем.

Током логоровања, будући подофицири су реализовали програмска бојева гађања и увежбавали поступке и процедуре у командовању одељењима током извођења тактичких радњи као што су кретање на непознатом терену, уз оријентацију у простору и савлађивање различитих препрека. Циљ овог обучавања је усвајање неопходних војностручних знања и вештина за правилно и сигурно командовање тактичким јединицама ранга одељења. 

Полазнике Основног курса за подофицире у наредном периоду очекује полагање завршног испита и одбрана стручних радова, након чега ће бити упућени на стажирање у јединице Војске Србије. Они који успешно заврше курс биће унапређени у чин водника и распоређени на одговарајуће подофицирске дужности у јединицама Војске Србије.

Повезане вести