Индивидуална обука војника генерације „децембар 2021“

Понедељак, 10.1.2022 | Обука
У центрима за обуку Војске Србије приводи се крају прва фаза индивидуалног оспособљавања војника који су служење војног рока започели у децембру прошле године.

Током четрдесетак дана, колико траје индивидуална основна обука, војници су савладали садржаје из тактичке, ватрене и стројеве обуке, оспособили се за коришћење личног наоружања и опреме, предузимање мера заштите, пружање прве помоћи и обављање дужности органа унутрашње службе.

Војници на служењу војног рока реализовали су и стационарно логоровање у теренским условима, у оквиру кога су увежбавали тактичке радње и поступке у одбрани и нападу и реализовали предвиђена програмска гађања из пешадијског наоружања у дневним и ноћним условима.

Током боравка на полигонима били су у прилици да у пракси примене стечена знања, од оријентације у простору, маскирања и кретања на бојишту до правилног коришћења средстава за атомско-биолошко-хемијску заштиту и дејства по покретним и непокретним циљевима на различитим даљинама.

Војници спремно дочекују проверу индивидуалне обучености, након које ће бити упућени у центре за специјалистичку обуку Војске Србије у којима ће се обучавати за различите војноевиденционе специјалности.

Повезане вести