Уручење признања члановима проширеног колегијума начелника Генералштаба

Уторак, 10.5.2022 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић уручио је данас члановима свог проширеног колегијума војна признања која им је у претходном периоду доделио министар одбране.
 
Уручене су војне спомен-медаље за 30 година ревносне војне службе и за учешће у борбеним дејствима, као и војне споменице за учешће у Здруженој тактичкој вежби са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“.

За 30 година ревносне војне службе спомен-медаље су добили заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Петар Цветковић, командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, командант Команде за обуку генерал-мајор Жељко Петровић и начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове (Ј-2) Генералштаба бригадни генерал Мирољуб Чупић.

Уручујући признања, генерал Мојсиловић је одликованим генералима захвалио на вишедеценијском преданом и пожртвованом раду на изградњи способности наше војске и изразио уверење да ће, поносно их носећи, наставити да савесно и одговорно извршавају све задатке.

Повезане вести