Логоровање војника на служењу војног рока

Четвртак, 19.8.2021 | Обука
На војном комплексу „Пасуљанске ливаде“ реализује се стационарно логоровање војника на служењу војног рока генерације „јун 2021“ који се обучавају за специјалности родова пешадије и артиљерије.

У току логоровања, војници се у теренским условима обучавају за борбену употребу наоружања и опреме у пешадијским и артиљеријским јединицима. Увежбавају се тактичке радње и поступци у одбрани и нападу током којих се проверава практичан рад војника, и реализују се сва гађања предвиђена програмом обуке.

Војници из батерије за обуку специјалности артиљерије већ су реализовали вежбовна, испитна и показна гађања из самоходне хаубице 122 мм 2С1 „гвоздика“, док су војници пешадијске специјалности, у оквиру послуга минобацача 82 мм М69, увежбавали борбену употребу овог средства и припремали се за извршење гађања које их очекује у наставку логоровања. 

По повратку са логоровања следи завршни део индивидуалне специјалистичке обуке када ће се, реализацијом евалуације, оценити обученост ове генерације војника за извршење наменских задатака.

Повезане вести