Делегација оружаних снага Велике Британије у посети Копненој војсци

Уторак, 18.9.2018 | Међународна сарадња

Заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Желимир Глишовић састао се данас у Нишу са командантом 160. пешадијске бригаде и команде Велса Оружаних снага Велике Британије бригадним генералом Аленом Ричмондом.

Заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Желимир Глишовић састао се у Команди Копнене војске у Нишу са командантом 160. пешадијске бригаде и команде Велса Оружаних снага Велике Британије бригадним генералом Аленом Ричмондом. 

Генерал Глишовић је гостима из Велике Британије представио Копнену војску, осврнувши се на најзначајније задатке које њени припадници извршавају, вежбе у којима учествују и активности међународне сарадње, како са Велике Британије тако и са другим партнерима.  

Генерали Глишовић и Ричмонд, разговарали су и о међусобној сарадњи између копнених војски двеју земаља и могућностима за унапређење сарадње. Оба генерала истакла су задовољство због учешћа припадника Оружаних снага Велике Британије на вежби „Платинасти вук 18“ организованој ове године у бази „Југ“ код Бујановца и заједничким активностима организованим у Великој Британији. 

После разговора, генерали Глишовић и Ричмонд обишли су спомен-собу Копнене војске у Нишу, а у наставку посети британска делегација обићи ће капацитете за обуку у Центру за обуку јединица за мултинационалне операције на бази „Југ“ код Бујановца.

Повезане вести