Завршне припреме за учешће у мировној операцији УН у Либану

Четвртак, 18.11.2021 | Обука
На полигону „Боровац“ и у бази „Југ“ у току је колективна обука вода за заштиту снага из састава Команде за обуку за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

Oбука представља део вишемесечних припрема које припадници јединице пролазе како би били у потпуности оспособљени за реализацију наменских задатака у мировној операцији.

Током овог дела припрема, вод за заштиту снага ради у условима сличним онима у мисији, а супозиције које решава су у потпуности прилагођене ситуацијама у којима се може наћи током извршавања задатака у зони операције. Програмом су обухваћени садржаји из тактичке и физичке  обуке и теме из међународног хуманитарног права, са тежиштем на реализацији задатака приликом обезбеђења базе. 

У завршном делу припрема, наредног месеца, вод за заштиту снага очекује тактичка вежба на којој ће бити проверена оспособљеност јединице за учешће у овој мисији.

Војска Србије ангажује вод за заштиту снага у мисији Уједињених нација у Либану од 2014. године. Основни задатак наше јединице, која се налази у саставу италијанског контингента, је обезбеђење базе у којој су смештене снаге Уједињених нација.

Повезане вести