Обилазак јединица Војске Србије у Лесковцу и Нишу

Четвртак, 14.7.2022 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас са сарадницима део јединица Команде за обуку и Централне логистичке базе у гарнизонима Лесковац и Ниш.

Обилазак је започео у касарни „Војвода Петар Бојовић“ у Лесковцу, где је генерал Мојсиловић присуствовао обуци војника на служењу војног рока у Трећем центру за обуку, обишао реновиране објекте за смештај људи и опреме и остварио увид у динамику реализације радова на уклањању неексплодираних убојних средстава.

На крају обиласка јединице, чији се значај огледа у обуци војника на служењу војног рока и стварању услова за развијање оперативних способности ратних јединица, одржано је информисање професионалног састава о тежишним задацима на стратегијском и оперативном нивоу, плановима за даље унапређење способности и мерама које се предузимају ради побољшања статуса и материјалног положаја припадника Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је у наставку обишао команду и део јединица складишног батаљона Централне логистичке базе у Нишу, којом приликом је сагледао капацитете за чување и складиштење артикала хране и војне опреме, транспортне капацитете за потребе јединица у овом делу земље, као и могућности за одржавање убојних средстава, погонске опреме и инсталација.

По обиласку центра за обуку и складишног батаљона, начелник Генералштаба Војске Србије је изразио задовољство оствареним напретком, који је видљив у свим областима живота и рада. Посебно је истакао посвећеност професионалних припадника својим дужностима и позиву, као и одличне резултате и мотивацију војника на служењу војног рока генерације „јун 2022“, који већ сада показују интересовање да ступе у строј професионалних припадника Војске Србије.

Повезане вести