Вежба гашења пожара у складишту погонских средстава

Четвртак, 5.8.2021 | Обука
У једном од складишта погонских средстава Централне логистичке базе данас је реализована показна вежба гашења пожара, уз присуство начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића са сарадницима.

Циљ успешно реализоване вежбе је презентовање достигнутог нивоа оспособљености ватрогасних и складишних јединица Централне логистичке базе и начина сарадње са другим јединицама Војске Србије и ватрогасно-спасилачким јединицама Министарства унутрашњих послова приликом гашења почетних пожара опасних материја у складишту вантрупних резерви. 

Приказане су радње и поступци гашења пожара насталог приликом издавања погонских средстава на ауто-вагон претакалишту, од узбуњивања након настанка пожара, дејства ватрогасних јединица Централне логистичке базе и пружања прве помоћи повређеном у гашењу пожара, до заједничког ангажовања са територијално надлежном ватрогасно-спасилачком јединицом.

Одајући признање учесницима вежбе, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић изразио је задовољство професионалним односом и обученошћу јединица Војске Србије за гашење пожара и оствареном сарадњом са ватрогасном јединицом из састава Министарства унутрашњих послова. 

– Охрабрен сам приказаним нивоом оспособљености, познавањем процедура, као и могућностима формацијских ватрогасних система, али и одличном сарадњом јединица Војске Србије на терену са ватрогасно-спасилачком јединицом из састава Сектора за ванредне ситуације, која је кључна у реализацији оваквих задатака – истакао је генерал Мојсиловић, оцењујући вежбу највишом оценом.

Повезане вести