Обука у артиљеријско-ракетним дивизионима Копнене војске

Уторак, 6.9.2022 | Обука
У артиљеријско-ракетном дивизиону за противваздухопловна дејства Друге бригаде Копнене војске у току је редовна обука професионалног састава за реализацију колективних задатака у складу са наменом ове јединице. 

Обука се реализује на полигонима Војске Србије и у касарни „Јован Курсула“ у Краљеву са циљем унапређења оспособљености оператора и послуга за борбену употребу артиљеријско-ракетних система који се налазе у наоружању дивизиона.

У овом периоду обуке, припадници артиљеријско-ракетних јединица у теренским условима увежбавају тактичке и ватрене поступке на маршу, маскирање и поседање положаја, и реализују бојева гађања циљева у ваздушном простору. Тежиште је на оспособљавању за борбену употребу модернизованог противавионског система 40 мм „бофорс“, чијом модификацијом су значајно унапређене маневарске и ватрене способности овог борбеног средства. 

Реализацијом обуке која се у артиљеријско-ракетним дивизионима за противваздухопловна дејства спроводи у циклусима током целе године, обезбеђује се висок ниво обучености и борбене готовости ових јединица за непосредну противваздухопловну заштиту снага Копнене војске у току извођења борбених операција.

Повезане вести