Редовна обука извиђачких јединица у зимским условима

Петак, 17.2.2023 | Обука
Припадници извиђачке јединице из састава Друге бригаде копнене војске успешно су реализовали редовну тактичку обуку у зимским условима у ширем рејону планине Гоч.

На обронцима ове планине извиђачи су увежбавали реализацију наменских задатака у посебним условима, какви их могу очекивати у стварној ситуацији на тешко проходном терену прекривеном снежним покривачем.

У складу са очекиваним задацима извиђачких јединица и зацртаним циљевима обуке, реализован је широк спектар активности, од оријентације и кретања на непознатом терену у дневним и ноћним условима, преко патролирања, постављања заседа и самосталне исхране у природи, до израде склоништа за боравак људи.

Увежбавана је и употреба савремених средстава и система за осматрање којима су извиђачке јединице опремљене у претходном периоду и чијим су увођењем у употребу у великој мери унапређене способности за осматрање, прикупљање и обраду обавештајних података.

Успешном реализацијом обуке у зимским условима, која представља само један од сегмената комплексне обуке извиђачких јединица, додатно су унапређени знање и вештине војника и старешина, као и укупна оспособљеност овог састава за реализацију обавештајног обезбеђења.

Повезане вести