Oбука оклопних и пешадијских јединица Прве бригаде копнене војске

Понедељак, 7.3.2022 | Обука
Припадници оклопних и пешадијских јединица Прве бригаде копнене војске реализовали су претходне недеље на полигону „Пасуљанске ливаде“ редовну борбену обуку у теренским условима.

Обука је реализована са циљем унапређења оспособљености за употребу кључног наоружања у овим јединицама Прве бригаде и садејства снага у извођењу борбених операција на тактичком нивоу.

Током вишедневних активности увежбаване су тактичке радње и поступци оклопних и пешадијских јединица у одбрани и нападу, уз реализацију програмских бојевих гађања. Дејствовано је из тенкова М-84, аутоматских бацача граната и минобацача, а у сложеним временским условима постигнути су врлодобри и одлични резултати гађања.

Истовремено је проверена и оспособљеност јединица за организацију живота и рада у теренским условима, од уређења логорске просторије, успостављања командног места и телекомуникационог обезбеђења до стварања услова за смештај и исхрану ангажованог људства.

Успешном реализацијом вежбовних активности на полигону „Пасуљанске ливаде“ унапређена је како индивидуална оспособљеност припадника Прве бригаде копнене војске тако и укупна борбена готовост ове јединице за реализацију додељених мисија и  задатака.

Повезане вести