Честитка поводом Дана Копнене војске

Уторак, 16.11.2021 | Култура и традиција

Ч Е С Т И Т К А

ПРИПАДНИЦИМА КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ,
ПОВОДОМ 16. НОВЕМБРА — ДАНА ВИДА


У име припадника Војске Србије и своје лично, припадницима Копнене војске упућујем срдачне честитке, поводом 16. новембра — Дана вида.

На овај дан, давне 1914. године, почела је једна од најзначајнијих битака у Првом светском рату — Колубарска битка, битка у којој је Копнена војска била доминантна, због које је одређен дан нашег највећег вида — Дан копнене војске.

И ова као и претходна година биће упамћена по спремности на адекватан одговор на безбедносне изазове на југу Србије и административној линији са Косовом и Метохијом, као и борби против пандемије вируса – COVID 19.

Припадници Копнене војске су оправдали указано поверење у протеклом периоду, у многобројним успешно реализованим задацима, а посебно на Заједничком такичком увежбавању са бојевим гађањем „Муњевити удар 2021“ и „Одговор 2021“, Показној вежби „Тиса 2021“, „Међународним војним играма 2021“ у Руској Федерацији у дисциплини Тенковски биатлон и Међународним војним играма „Чувар реда“.

Честитам вам Дан вида у жељи да квалитетном и ефикасном обуком, одговорним односом према повереној техници и јачањем морала ваших припадника, надаље оправдавате поверење које ваш вид ужива у друштву.



НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић

Повезане вести