Разговори о безбедносној ситуацији у Копненој зони безбедности

Четвртак, 3.2.2022 | Активности НГШ
У касарни Војске Србије „Топлички устанак“ у Куршумлији данас је одржан састанак представника Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова на коме је разматрана актуелна безбедносна ситуација у Копненој зони безбедности.

Састанку су присуствовали министар одбране др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и високе старешине Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.

На састанку су презентоване активности које Војска Србије предузима за ефикасну реализацију задатака дуж административне линије са Косовом и Метохијом у сарадњи са другим органима безбедности Републике Србије и Кфором, како би се осигурало мирно и безбедно окружење за све грађане.

Овом приликом су договорене и конкретне мере које ће спроводити Војска Србије и полиција ради заштите државне и приватне имовине у Копненој зони безбедности и посебно истакнуто да ће снаге безбедности Републике Србије учинити све да сачувају мир и стабилност у овом делу земље.

Повезане вести