Пријем најбоље екипе такмичења јединица војне полиције

Понедељак, 23.5.2022 | Активности НГШ
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас екипу из састава 72. бригаде за специјалне операције која је у укупном пласману победила на такмичењу јединица војне полиције одржаном протекле недеље у гарнизону Краљево.

Генерал Мојсиловић је победницима одао признање на показаној срчаности, мотивисаности, физичким способностима и ватреној и тактичкој оспособљености, оцењујући да су својим резултатима оправдали реноме јединице и поставили високе стандарде за све учеснике такмичења из Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.

За изузетно залагање и показане резултате, начелник Генералштаба је у чин капетана унапредио вођу најуспешније екипе поручника Далибора Самарџића.

Такмичење јединица војне полиције, друго по реду, одржано је од 16. до 20. маја на полигонима Војске Србије „Берановац“ и „Жича“ код Краљева, уз учешће шест екипа из Војске Србије и четири из Министарства унутрашњих послова. У четири фазе такмичења, учесници су одмерили снаге и вештине у решавању тактичких и ватрених задатака у симулираном урбаном окружењу и на патролним стазама, уз примену тактичких радњи и поштовање мера безбедности.

У укупном пласману, друго место, иза екипе из састава 72. бригаде за специјалне операције, заузео је тим Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“,  док су треће место изборили припадници Жандармерије.

Повезане вести