Обука припадника Оклопно-извиђачког батаљона

Среда, 18.8.2021 | Обука
Припадници Оклопно-извиђачког батаљона из састава Копнене војске реализују обуку за извршавање специфичних наменских задатака у летњим условима.

Реч је о обуци у пливању, прецизном бацању ножа у мету и примени различитих борилачких вештина у случају напада. Циљ обуке је подизање физичке кондиције и менталне снаге на ниво неопходан за успешно извођење најтежих задатака, развијање самопоуздања и овладавање техникама самоодбране у различитим ситуацијама.

У наставку обуке извиђачима предстоји оспособљавање за самосталну исхрану у природи, када је редовно снабдевање храном отежано или онемогућено, као и савлађивање водених препрека уз употребу формацијских и импровизованих средстава.

Редовна обука извиђачких јединица захтевна је и напорна, а изводи се на различитим типовима терена широм земље како би услови обучавања били приближни онима у којима се извиђачи могу наћи приликом реализације задатака. Тако се на најбољи начин проверава физичка спремност и психичка стабилност извиђача и њихова способност за решавање најтежих ситуација.

Повезане вести