Провера обучености војника генерације „јун 2022“

Петак, 15.7.2022 | Обука
У центрима за основну обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу ове недеље је реализована провера индивидуалне обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „јун 2022“.

У претходних шест недеља они су се теоретски и практично оспособљавали за руковање различитим врстама пешадијског наоружања, овладали су основним тактичким радњама и успешно положили проверу физичких способности.

На завршном испиту индивидуалне обучености војници су у току првог дана практично решавали задатаке из тактичке обуке, док су другог дана показали знања, способности и вештине за употребу средстава и војне опреме, ниво стројеве изграђености и познавање Правила службе Војске Србије. 

И ова генерација војника је постигла врлодобре и одличне резултате и тиме показала да је спремна за следећу фазу обуке која их очекује после премештаја у центре за специјалистичку обуку. У овим центрима они ће се оспособљавати за специјалности у оквиру својих родова и служби, након чега ће бити распоређени у јединице Војске Србије до краја служења војног рока.

Повезане вести