Обука војника рода инжињерије у Првој бригади копнене војске

Понедељак, 11.7.2022 | Обука
Војници рода инжињерије који су након успешно завршене индивидуалне обуке распоређени на даље служење војног рока у јединице Прве бригаде копнене војске сада пролазе интензивну колективну и специјалистичку обуку.

Заједно са професионалним саставом инжињеријског батаљона из састава ове бригаде, војници су укључени у реализацију редовних задатака путних јединица, што им пружа најбоље могуће услове за стицање и усавршавање знања и вештина у различитим условима рада у којима се могу наћи инжињерци Војске Србије.

Ангажовањем на реконструкцији постојећих и изградњи нових путних комуникација и другим задацима рода инжињерије, војници се додатно оспособљавају за уређење путева, савлађивање препрека, запречавање и маскирање и стичу самосталност у руковању инжињеријским машинама.

Током служења војног рока, војници овог рода овладавају разноврсним вештинама које имају примену и ван војне организације, као што је руковање инжињеријским машинама и другим средствима, што им пружа могућност за запослење не само у својству професионалних војника на служби у Војсци Србије, већ и у другим секторима у привреди.

Одлични услови за живот и рад у јединици и могућности за стално усавршавање доприносе високој мотивацији војника, па се многи од њих још током  служења војног рока пријављују за рад у инжињеријским јединицама Војске Србије у својству професионалних војника, што је случај и са војницима генерације „март 2022“.

Повезане вести