Заједничка обука специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага САД

Петак, 19.11.2021 | Обука
На полигону „Пескови“ код Пожаревца, од 8. до 26. новембра, реализује се заједничка обука јединица за специјалне операције Војске Србије и Оружаних снага Сједињених Америчких Држава.

Циљ обуке, у оквиру које ће се реализовати и тактичка вежба са бојевим гађањем, је унапређење оспособљености специјалних снага и размена искустава у извођењу појединих сегмената специјалних операција.
 
Током интензивних вежбовних активности, проигравају се тактике, технике и процедуре које се примењују у противтерористичкој операцији у урбаној средини, од прикупљања обавештајних података, убацивања борбених група применом вертикалног маневра, блокаде и уништења терориста, евакуације повређених ваздушним путем до извлачења из зоне операције.

Реализацијом ове и сличних вежбовних активности са оружаним снагама најразвијених земаља света унапређују се способности специјалних јединица Војске Србије за извођење комплексних противтерористичких операција у свим условима и у садејству са јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО.

Повезане вести