Специјалистичка обука септембарске генерације војника

Среда, 3.11.2021 | Обука
У Центру за обуку копнене војске у касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу реализује се специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „септембар 2021“.

Војници се у Центру обучавају за више различитих специјалности у оквиру родова пешадије, артиљерије, оклопних јединица и инжињерије. Током шестонедељне обуке они стичу знања и вештине за употребу личног и колективног наоружања и минско-експлозивних средстава и увежбавају тактичке радње и поступке у нападу и одбрани.

Реализацијом обуке на полигонима у касарни и потом у теренским условима ван мирнодопске локације посаде и послуге се оспособљавају за борбену употребу минобацача, артиљеријских система „нора“ и „огањ“, тенкова М-84 и борбених возила пешадије М-80А. У овој фази обуке реализују се и програмска гађања како би војници били у потпуности оспособљени за обављање одговарајућих дужности у оквиру својих родова.

Знања стечена на обуци војници ће практично примењивати у јединицима Војске Србије у које ће, по завршетку специјалистичке обуке, бити упућени на даље служење војног рока.

Повезане вести