Обука војника у руковању уређајима из система телекомуникације

Петак, 31.1.2020 | Обука
За војнике на добровољном служењу војног рока генерације „септембар 2019“ , „децембар 2019“ и слушаоце класе резервних официра у Центру за обуку везе и информатике у Горњем Милановцу у току је индивидуална специјалистичка обука у руковању уређајима из система телекомуникације. Обуку похађају војници специјалности телепринтериста, радио-телепринтериста, радио-релејци и телефонисти-линијаши.

Постављање телекомуникационих центара и обезбеђење сигурних и непрекидних комуникација за потребе командовања основна је намена јединица службе телекомуникација. Обука обухвата увежбавање слепог куцања ради достизања потребне брзине отпремања шифрованих и отворених текстова, упознавање са радио-уређајима у оперативној употреби у јединицама Војске Србије и практичан рад на оспособљавању послуге радиорелејног система за постављање станице телекомуникација.

По завршетку индивидуалне специјалистичке обуке, која у Центру за обуку везе и информатике траје до краја фебруара, војници ће бити упућени у јединице Војске Србије, где ће имати прилику да примене научена знања.

Повезане вести