Редовна обука извиђача Копнене војске

Петак, 8.7.2022 | Обука
У оквиру редовне обуке извиђачких јединица Копнене војске у летњим условима, војници-извиђачи пролазе обуку у борењу, током које усавршавају вештине у блиској борби и бацању ножа.

Циљ је да се војници оспособе да у реалном конфликту задрже присебност, одреагују онако како су обучени и реше борбу у своју корист, што су вештине од великог значаја приликом реализације задатака у дубини непријатељевог распореда.

Током обуке извиђачи подижу ниво своје опште физичке припремљености, развијају самопоуздање и упознају се са свим ситуацијама у којима се могу наћи приликом реализације задатака у блиском контакту са непријатељем.

Програмом је обухваћена борба рукама и ногама у стојећем ставу, употреба хладног оружја, борење у партеру, разоружавање и неутралисање противника и заштита свог и живота својих сабораца.

Обука извиђачких јединица је захтевна и изводи се током целе године, а извиђаче у наредном периоду очекује тренаж за савлађивање водених препрека и решавање тактичких задатака у различитим окружењима, те оспособљавање за боравак и самосталну исхрану у природи.

Повезане вести