Делегација Алжира посетила Управу за логистику

Четвртак, 21.6.2018 | Међународна сарадња

Начелник Управе за логистику Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Жељко Нинковић разговарао је данас у Београду са генералом алжирске војске Каледом Аисом ел Бејом о примени информационих система у области логистике.

Генерали Нинковић и Беј, који је начелник Одељења за информатику у Управи за организацију и логистику у генералштабу Алжира, сагласили су се да увођење информационих система логистике са собом носи велике изазове.

– Информациони системи представљају један од највећих изазова данашњице. С једне стране они представљају аутоматизацију материјалних процеса у логистици, а са друге веома важну помоћ доносиоцима одлуке. У данашње време свакако аспект који се не може занемарити је безбедност информационих система, истиче генерал Нинковић.

Гостима из Алжира је представљена верзија 2 информационог система Убојна средства, који је сопственим ресурсима развио Технички ремонтни завод „Ђурђе Димитријевић Ђура“ из Крагујевца, затим информациони системи ИДЕНТ и ПРЕВ, које је развила Централна логистичка база, те информациони систем Возила. Алжирска страна је изразила интересовање за презентоване информационе системе, који могу понудити добра решења из области логистике за изазове са којима се сусреће војска Алжира.

Трочлана делегација Министарства националне одбране Алжира ће сутра посетити Технички ремонтни завод „Чачак“, где ће им бити представљен информациони систем Производња и ремонт у ТРЗ „Чачак“.

Повезане вести