Обука специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага САД

Петак, 26.11.2021 | Обука
Реализацијом тактичке вежбе са бојевим гађањем, на полигону „Пескови“ код Пожаревца, данас је завршена здружена обука специјалних јединица Војске Србије и Европске команде Оружаних снага Сједињених Америчких Држава.

Завршном сегменту заједничке обуке, која је реализована од 8. до 26. новембра, присуствовали  су министар одбране др Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Ентони Годфри.

Током тронедељних вежбовних активности, припадници специјалних јединица Војске Србије и Оружаних снага САД су увежбавали тактике, технике и процедуре које се примењују у противтерористичкој операцији у урбаној средини, од убацивања борбених група применом вертикалног маневра, блокаде и уништења терориста, евакуације повређених ваздушним путем до извлачења из зоне операције.

Реализацијом ове и сличних вежбовних активности са оружаним снагама земаља света унапређују се способности специјалних јединица Војске Србије за извођење комплексних противтерористичких операција у свим условима и у садејству са јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО.

Повезане вести