Обука војника на средствима оклопних и механизованих јединица

Среда, 24.11.2021 | Обука
У Центру за обуку копнене војске у току је специјалистичка обука војника на служењу војног рока генерације „септембар 2021“ и професионалних војника на додатном оспособљавању на средствима оклопних и механизованих јединица.

Након успешно савладане обуке на тренажерима и провере теоретских знања, војници који се оспособљавају за дужности возача тенка М84, борбеног возила пешадије М-80А и тенка за извлачење ЈВБТ-55А на полигону „Могила“ код Пожаревца усавршавају технике управљања борбеним возилима у теренским условима.

Прецизно управљање возилима на различитим теренима, савлађивање препрека, вожња ноћу и у отежаним метеоролошким условима, управљање на нагибу, те отклањање могућих кварова и одржавање средстава, део су садржаја који се реализују током овог периода обучавања.

У наставку, војницима предстоји полагање возачког испита и провера специјалистичке обучености, након чега ће стечена знања и вештине у управљању борбеним возилима надограђивати и усавршавати у јединицама Војске Србије у току колективне обуке и на својим формацијским местима.

Повезане вести