Обука на реци за војнике рода инжињерије

Петак, 27.5.2022 | Обука
Војници на служењу војног рока генерације „март 2022“ рода инжињерије реaлизовали су стационарно логоровање на Сави код Шапца, након вишенедељне специјалистичке обуке на полигонима и вежбалиштима у Центру за обуку копнене војске.

На привременом полигону на Сави војници су се у претходне две недеље оспособљавали за савлађивање водених препрека и обављање дужности послужилаца амфибијског транспортера, понтонског моста и реморкера.

У теренским условима војници су били у прилици да практично примене и провере знања о карактеристикама водених препрека и начинима за њихово савлађивање, уз реализацију вежби које су обухватале прелазак реке формацијским и импровизованим пловним средствима. 

Стационарно логоровање је један од сегмената специјалистичке обуке, која се за ову генерацију војника на служењу војног рока завршава наредне недеље провером оспособљености за самостално извршавање задатака у складу са специјалностима за које су се обучавали. Војнике потом очекује колективна обука и активно укључивање у реализацију свакодневних задатака у јединицама Војске Србије до завршетка служења војног рока.

Повезане вести