Обилазак 72. бригаде за специјалне операције

Уторак, 24.11.2020 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, обишао је данас припаднике 72. бригаде за специјалне операције у касарни „Растко Немањић“ у Панчеву.

Командант јединице бригадни генерал Мирослав Талијан је током обиласка министру одбране представио задатке, циљеве, намену и историјат бригаде. Приказан је део способности јединице и тактичко-технички збор војне опреме. 

Министар Стефановић је након обиласка истакао да нема већег поноса и части за једног војника него да служи у овако елитној јединици.

— Пут развоја ове јединице показује да је увек била тамо где је било најтеже, али и увек тамо где је било потребно нашем народу и где је Србија то тражила од њих. Видим да су и данас остали посвећени том путу, остали спремни да бране своју земљу у сваком тренутку и наравно да својим знањем и вештинама буду на услузи свом народу — поручио је министар одбране.

Министар одбране је истакао да је заједнички задатак даље опремање ове јединице како би припадници 72. бригаде за специјалне операције имали најбоље услове за обуку, тренинг и увежбавање својих вештина, али и да би увек могли да одговоре на позив отаџбине и да се увек нађу тамо где је најпотребније.

Повезане вести