Стационарно логоровање полазника Основног курса за подофицире

Понедељак, 8.6.2020 | Обука
На војном комплексу „Пескови“ код Пожаревца у току је стационарно логоровање полазника 15. класе Основног курса за подофицире, који се обучавају и оспособљавају за командовање групом, тимом и одељењем.

У досадашњем току курса, полазници су на полигонима, у кабинетима и на вежбалиштима стекли знања о лидерству и командовању, управљању обуком, општој тактици, и прошли физичку и ватрену обуку. 

Током логоровања, под будним оком инструктора из Центра за обуку и усавршавање подофицира „Милунка Савић“, будући подофицири реализују бојева гађања, кретање на непознатом терену помоћу карте и ручне бусоле, уз  оријентацију у простору и савлађивање различитих препрека. Циљ обучавања је усвајање неопходних војно-стручних знања и вештина за правилно и сигурно командовање тактичким јединицама ранга одељења у извођењу основних тактичких радњи.

По завршетку логоровања полазнике курса очекује стручноспецијалистичка обука и потом стажирање у јединицама Војске Србије. Полазници који успешно заврше Основни курс за подофицире биће унапређени у чин водника и распоређени на одговорајуће дужности у јединицама Војске Србије.

Повезане вести