Обука будућих подофицира Војске Србије

Уторак, 22.2.2022 | Обука
У Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“ у току је обука полазника Основног курса за подофицире, 19. по реду који се реализује у овом специјализованом центру Војске Србије.

Обуку пролазе професионални војници који су претходно успешно завршили Лидерски курс и својим резултатима у јединици показали да су спремни за овај ниво усавршавања. Они ће се током шест месеци, колико Основни курс за подофицире траје, оспособљавати за почетне подофицирске дужности у јединицама Војске Србије.

У оквиру првог – заједничког модула, који се сада реализује полазници се обучавају за командовање одељењем, извршавање општих тактичких задатака и извођење основне индивидуалне и општевојне обуке. Посебна пажња се поклања усвајању знања и вештина неопходних за успешно командовање одељењима током извођења тактичких радњи у борбеним дејствима. 

По завршетку првог модула будуће подофицире очекује специјалистичка обука за дужности заменика командира одељења у оквиру свог рода или службе, а потом и тронедељно стажирање у јединицама Војске Србије. Они који успешно савладају све модуле биће унапређени у чин водника и распоређени на одговарајуће подофицирске дужности у јединицама Војске Србије.

Повезане вести