Обука у механизованим батаљонима Војске Србије

Среда, 5.10.2022 | Обука
Припадници механизованих батаљона Војске Србије на вежбовном простору и у рејонима мирнодопских локација реализују обуку за извршавање борбених задатака у операцијама Копнене војске, уз употребу борбених возила пешадије М-80А.

Реч је о редовној обуци професионалног састава механизованих батаљона, која се по циклусима реализује током целе године ради одржавања и унапређења нивоа оспособљености за реализацију наменских задатака.

Тежиште је на извођењу практичних садржаја обучавања посада борбеног возила пешадије и искрцног дела, од припреме за извршење задатка, примене тактичких радњи на маршу и током извођења одбрамбених и нападних операција, до одржавања свих подсистема и наоружања. Припаднике механизованих батаљона у наредном периоду очекују тактичке вежбе и реализација бојевих гађања на којима ће у пракси демонстрирати оспособљеност за борбену употребу овог средства.

Борбено возило пешадије М-80А намењено је за извршавање борбених задатака механизованих јединица у свим земљишним и временским условима, а његова поузданост и ефикасност су потврђени током експлоатације у јединицама Војске Србије и на бројним тактичким вежбама.
Кључне речи

Повезане вести