Тактички курс из области цивилно-војне сарадње

Среда, 6.4.2022 | Обука
У организацији Одељења за цивилно-војну сарадњу (Ј-9) Генералштаба Војске Србије, у бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ реализује се петодневни тактички курс из области цивилно-војне сарадње за официре и подофицире Војске Србије.

Обука се реализује ради оспособљавања припадника Војске Србије за извршавање функционалних задатака из делокруга рада тима за цивилно-војну сарадњу у мировним операцијама и бољег разумевања савремених изазова у раду с цивилним организацијама у међународном окружењу.

У теоријском делу обуке, полазници су упознати са основама цивилно-војне сарадње код нас и у свету, надлежностима међународних владиних и невладиних организација које пружају помоћ угроженом становништву и искуствима официра Војске Србије за цивилно-војну сарадњу из мировних операција. Програмом је предвиђен и практични део на полигону „Боровац“, током којег официри и подофицири решавају различите тактичке супозиције и увежбавају прописане процедуре за рад и поступање тимова за цивилно-војну сарадњу.

Знања стечена на курсу полазници ће примењивати у свакодневном раду на дужностима органа за цивилно-војну сарадњу у Војсци Србије, као и приликом ангажовања у мировним операцијама.

Повезане вести