Међународни курс из области заштите од хемијског оружја у Центру АБХО

Понедељак, 5.6.2017 | Међународна сарадња

У Центру АБХО у Крушевцу почео је дванаести међународни основни курс из области заштите од хемијског оружја који похађају учесници 10 земаља потписница Конвенције о забрани употребе хемијског оружја

У Центру АБХО у Крушевцу данас је почео дванаести међународни основни курс из области заштите од хемијског оружја.

Петодневни курс похађа 17 учесника из 10 земаља потписница Конвенције о забрани употребе хемијског оружја – из Аргентине, Бразила, Буркине Фасо, Гренаде, Ирана, Кеније, Колумбије, Костарике, Либана и Перуа.

Реализација курса представља континуитет успешне сарадње Организације за забрану хемијског оружја (Organization for Prohibition of the Chemical Weapons - OPCW) и Mинистарства Oдбране Републике Србије у имплементацији Конвенције.

Носилац извођења обуке је Центар АБХО у Крушевцу. Обука се у целини изводи на енглеском језику, а предавачи и асистенти су из Центра АБХО, Војне Академије и Војномедицинске Академије.

Програм курса поред наставних садржаја из детекције и идентификације токсичних хемикалија, деконтаминације, заштите, имплементације Конвенције, обуке у теренским условима на опреми и средствима АБХО обухвата и обилазак и упознавање културно-историјских и других знаменитости града Крушевца.

Повезане вести