Провера обучености војника мартовске генерације

Четвртак, 14.4.2022 | Обука
На полигонима и вежбалиштима Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу ове недеље је реализована провера основне индивидуалне обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „март 2022“.

Циљ провере, која се реализује након првих шест недеља обуке, је да се утврди да ли су војници оспособљени за самостално извршавање тактичких радњи и поступака на бојишту, правилно руковање наоружањем и војном опремом и обављање дужности органа унутрашње и службе обезбеђења објеката.

На дводневном испиту индивидуалне оспособљености војници су решавали тактичке задатке у складу са задатим супозицијама и у пракси показали знања и вештине стечене на обуци. Постигнути резултати потврђују висок квалитет обуке реализоване у центрима Команде за обуку и говоре о изузетној мотивисаности и посвећености војника на служењу војног рока. 

Војнике сада очекује шестонедељна специјалистичка обука, током које ће се оспособљавати за своје војноевиденционе специјалности, а потом ће бити распоређени у јединице Војске Србије до краја служења војног рока.

Повезане вести