Семинар о заједничкој обуци официра и подофицира у Аустрији

Среда, 24.10.2018 | Обука

У Центру за обуку и усавршавање подофицира у Панчеву ове недеље се одржава семинар о заједничкој обуци официра и подофицира по моделу обуке у војсци Аустрије.

На семинару под називом „Заједничка обука официра и подофицира – модел обуке у Оружаним снагама Републике Аустрије“ учествују представници Војне академије, Команде за обуку, Центра за обуку и усавршавање подофицира и аустријске  војске.

Пуковник Герхард Крен је првог дана семинара представио модел заједничке обуке официра и подофицира у војсци Аустрије, те мисију и организациону структуру аустријске Подофицирске академије.

Пуковник Жељко Чобић из Команде за обуку, потпуковник Милорад Петронијевић из Војне академије и командант Центра за обуку и усавршавање подофицира мајор Саша Пуач представили су саставе из којих долазе и њихову улогу у школовању и обуци официра и подофицира.

Учесници семинара ће разговарати о моделу заједничке обуке официра и подофицира, организацији и могућностима примене одређених решења на усавршавање подофицира у Војсци Србије. Један од циљева семинара је и сагледавање могућности развоја новог концепта попуне подофицирског кадра непосредним пријемом кандидата из грађанства.

Повезане вести