Обука војника у Мешовитој артиљеријској бригади

Четвртак, 1.7.2021 | Обука
Војници генерације „март 2021“ који су по завршетку првог периода обучавања у Команди за обуку служење војног рока наставили у Мешовитој артиљеријској бригади, интензивно се обучавају за реализацију задатака у оквиру својих војноевиденционих специјалности.

Реч је о колективној и стручноспецијалистичкој обуци за метеоролошко извиђање у артиљерији, у оквиру које војници стичу знања о утицају метеоролошких услова на прецизност артиљеријске ватре и обучавају се за употребу инструмената и прибора за метеоролошко извиђање.

Обука се реализује на савременим уређајима за радио-сондажно и пилот-балонско осматрање. Мерење атмосферског притиска, температуре ваздуха, брзине и смера ветра, затим рад на припреми, пуњењу, пуштању и праћењу балона и прорачун утицаја метеоролошких услова на лет пројектила део су активности на обуци војника у радарско-метеоролошкој јединици.

Војници генерације „март 2020“ на служењу војног рока показују велико интересовање и мотивисаност током обуке, а многи од њих ће, пракса нам говори, по завршетку служења војног рока постати део професионалног састава Војске Србије.

Повезане вести