Обука у савлађивању водених препрека

Уторак, 3.8.2021 | Обука
Припадници извиђачких јединица из састава Копнене војске реализују редовну обуку у летњим условима, у оквиру које значајно место заузима савлађивање водених препрека уз употребу формацијских и импровизованих средстава.

Израда пловних објеката од приручних средстава представља тест знања и вештине, како у погледу одабира материјала за израду сплавова и прорачуна оптерећења, тако и саме израде пловног средства које ће омогућити успешно извршење задатка без откривања положаја јединице.

На обуци се увежбавају и тактичке радње извиђачке патроле, поступци у маскирању, довођењу јединице у рејон извршења задатка, извршење диверзије, те прикривање трагова кретања. У реализацији обуке се користe и даљински пилотирани ваздухоплови за прикупљање обавештајних података о кретању непријатеља и стању на територији.

Реализацијом обуке унапређује се оспособљеност извиђача и извиђачких јединица за реализацију наменских задатака у непријатељевом распореду, првенствено на тактичкој дубини, у свим земљишним и временским условима.

Повезане вести