Наставак опремања Војске Србије савременим средствима

Уторак, 28.6.2022 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас јединице Централне логистиче базе у Панчеву намењене за складиштење покретних ствари за потребе Министарства одбране и Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је овом приликом сагледао капацитете за складиштење основних и техничких материјалних средстава и резервних делова, и уверио се у високу оспособљеност професионалног састава за реализацију задатака на пријему материјалних средстава из производње и са тржишта, дистрибуцији и попуни крајњих корисника у систему одбране.

Начелнику Генералштаба су током обиласка представљене карактеристике и могућности недавно набављених тегљача MAN 6х6 у војној верзији са полуприколицама за превоз борбених возила, чијим се увођењем у употребу даље унапређују мобилност снага и безбедност војног транспорта.

Изражавајући задовољство затеченим стањем и темпом набавки савремених средстава и војне опреме за Војску Србије, начелник Генералштаба је истакао значај јединица Централне логистичке базе за стварање повољних услова за организацију живота и рада и извођење операција и најавио да ће се, уз снажну подршку врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, и у новим економским и безбедносним условима наставити са даљим опремањем и свеукупним јачањем Војске Србије.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током обиласка јединица Централне логистичке базе био је и начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић.

Повезане вести