Признања СУБНОР-а Војсци Србије

Четвртак, 22.12.2022 | Култура и традиција
Савез удружења бораца народноослободилачких ратова (СУБНОР) Србије доделио је медаље начелнику Генералштаба Војске Србије генералу Милану Мојсиловићу и ратним командантима херојских бригада Војске Југославије и Министарства унутрашњих послова.

Одликовања су уручена на свечаности одржаној данас у Дому Војске Србије у Београду поводом 80 година од формирања партизанских дивизија и бригада Народноослободилачке војске Југославије.

Медаље борца, највише борачко признање СУБНОР-а Србије, додељене су за изузетан допринос у одбрани отаџбине од НАТО агресије на Савезну Републику Југославију 1999. године. У име генерала Мојсиловића медаљу је примио начелник Управе за људске ресурсе (Ј-1) Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Саво Иришкић, а ово признање је додељено и ратним командантима 126. бригаде ВОЈИН, 250. ракетне бригаде ПВО, 63. падобранске бригаде, 37, 125. и 549. моторизоване бригаде.

На данашњој свечаности уручена је и Плакета СУБНОР-а Србије потпредседнику Владе и министру одбране Милошу Вучевићу, коју је у име министра примио начелник Управе за традицију, стандард и ветеране пуковник Драган Милковић, као и посебна признања припадницима Војске Србије за помоћ у реализацији активности ове организације.

Повезане вести