Основни курс за учешће у мировним операцијама

Понедељак, 4.10.2021 | Обука
У организацији Центра за мировне операције, данас је у бази „Југ“ отпочела реализација Основног курса за учешће у мировним операцијама Уједињених нација.
 
Курс похађају официри и подофицири који ће у наредном периоду бити ангажовани на кључним дужностима у контингентима и јединицама Војске Србије у мировним операцијама. Током једнонедељне обуке, полазници ће се упознати са организацијом Уједињених нација, мандатом и структуром мировних операција, функционисањем безбедносног и логистичког обезбеђења ангажованих јединица и другим садржајима који су од кључног значаја за успешно обављање задатака у међународном окружењу.

Обуку реализује инструкторски тим Центра за мировне операције уз подршку команди оперативних састава Војске Србије и ангажовање гостујућих предавача из Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије.

Реализацијом овог курса Војска Србије добија још један контингент старешина оспособљених за рад на дужностима кључног особља у мировним операцијама у складу са процедурама и стандардима Уједињених нација.

Повезане вести