Обука кандидата за подофицире Ратног ваздухопловства и ПВО

Петак, 10.12.2021 | Обука
У јединицама Команде за обуку у току је оспособљавање лица из грађанства за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

На обуци се налазе најбољи и најспремнији кандидати који су се јавили на конкурс расписан у мају ове године и они од почетка децембра пролазе први модул обучавања за позив подофицира у јединицама Војске Србије.

Основна обука будућих подофицира Ратног ваздухопловства и ПВО реализује се у Центру за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“, након које се полазници упућују на модул специјалистичке обуке у Центар за обуку Ратног ваздухопловства и ПВО. 

Последња фаза обучавања реализује се у јединицама Војске Србије, где ће се кандидати оспособљавати за дужности авио-оружара, авио-техничара, оператора на радарским и ракетним системима и опште ваздухопловне дужности.

Кандидати за подофицире показују велико интересовање и мотивисаност током обуке, а они који успешно савладају све постављене задатке биће промовисани у чин водника и ступити у професионални строј припадника Ратног ваздухопловства и ПВО.

Повезане вести