Донација Војске Србије православној школи у Либану

Уторак, 14.12.2021 | Мултинационалне операције
Припадници Војске Србије ангажовани у мировној операцији Уједињених нација у Либану уручили су прошле недеље донацију православној школи у граду Маржајуну на југу те блискоисточне земље.

Школа се налази у сектору „Исток“ мировне операције, у ком задатке извршавају пешадијска чета, штабни официри и елемент националне подршке из састава Војске Србије.

Новчана средстава за донацију — видео-пројектор и таблет, прикупили су припадници нашег 21. контингента у овој мировној мисији, који су у зони операције ангажовани од маја ове године.

Учешће у мировној операцији УН у Либану припадници Војске Србије започели су 21. децембра 2010. године и за кратко су време професионалним и непристрасним извршавањем задатака на очувању мира стекли поверење и поштовање свих актера у зони операције.

Осим пешадијске чете, која задатке извршава у саставу шпанског батаљона, штабних официра и елемента националне подршке у сектору „Исток“, Војска Србије у овој мисији ангажује и вод за заштиту снага у оквиру италијанског контингента у сектору „Запад“.

Повезане вести