Састанак за имплемантацију пројекта „Регионални центар АБХО“

Четвртак, 28.11.2013 | Међународна сарадња

У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу данас је одржан осми састанак међународне експертске радне групе АБХО за имплементацију пројекта „Регионални центар АБХО“. Састанку су присуствовали представници Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Србије, Хрватске и Црне Горе. Чланови међународне експертске радне групе АБХО размотрили су степен реализације задатака на имплементацији пројекта.

У Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу данас је одржан осми састанак међународне експертске радне групе АБХО за имплементацију пројекта „Регионални центар АБХО“. Састанку су присуствовали представници Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Србије, Хрватске и Црне Горе.

Чланови међународне експертске радне групе АБХО размотрили су степен реализације задатака на имплементацији пројекта Регионални центар АБХО након седмог састанка, усагласили начин реализације курсева за потребе земаља региона у 2014. години, саопштена је информација о партнерском центру за образовање и обуку, усаглашен је трошковник за реализацију обуке с реалним токсичним хемикалијама за земље региона, дефинисан је наставни план и програм и садржај курса „Процена и прогноза хемијске ситуације“, саопштена је информација о реализацији вежбе АБХО „Balkan Response“ у 2015. години a разматрана су и друга значајна питања у вези с даљим развојем Регионалног центра АБХО.

Испред Команде за обуку састанку је присуствовао заменик команданта генерал-мајор Млађен Нишевић, а састанком је председавао командант Центра за усавршавање кадрова АБХО потпуковник др Иван Лазаревић.

Састанку су присуствовали и представници Управе за међународну војну сарадњу Министарства одбране, Управе за планирање и развој Генералштаба Војске Србије, Команде за обуку и Центра за усавршавање кадрова АБХО.

Повезане вести