Обука војника у тенковским јединицама

Петак, 19.8.2022 | Обука
У тенковском батаљону Прве бригаде копнене војске у Сремској Митровици у току је интензивна обука војника на служењу војног рока генерације „март 2022“ и професионалних војника на додатном оспособљавању.

Реч је о редовном обучавању за извршавање колективних задатака у саставу посада тенка М-84 које пролазе војници на служењу војног рока и професионални војници који су у претходном периоду примљени у јединицу. 

Током обуке војници стичу знања о специфичностима тенка, употреби и одржавању наоружања, подсистема и уређаја, и пролазе практичну обуку на овом борбеном средству. Након успешно завршене теоретске наставе и обуке на тренажерима, војници у овом периоду на полигонима практично увежбавају тактичке и ватрене поступке неопходне за ефикасну борбену употребу тенка у операцијама.

Обука војника на служењу војног рока и професионалних војника изводи се током целе године у свим јединицама Војске Србије, а додатним оспособљавањем, професионални војници се обучавају за више дужности у оквиру свог рода или службе, чиме се унапређује укупна способност јединица за реализацију наменских задатака.

Повезане вести