Oбука војника у Речној флотили

Уторак, 4.10.2022 | Обука
На реци Дунав код Новог Сада у току је обука војника на служењу војног рока генерације „јун 2022“ и додатно оспособљавање професионалних војника који су у претходном периоду примљени у јединице Речне флотиле.  

Војници укрцани на речне бродове се оспособљавају за дужности сигналне службе и послужилаца бродских артиљеријских оруђа, као и за реализацију колективних задатака у операцијама у захвату пловних путева. 

У складу са програмом обуке, артиљерци стичу знања и вештине у руковању и одржавању бродских противавионских топова 20мм и 30мм, док се сигналисти оспособљавају за слање и пријем сигнала за општебродске покрете и комуникацију у здруженом пловљењу. У овом периоду, обука се реализује на сидришту, како би се војници у потпуности припремили за извршавање задатака на својим борбеним станицама који их очекују у пловидби и на извршењу програмских гађања.

Обука војника на служењу војног рока и професионалних војника у Речној флотили се реализује током целе године, а додатним оспособљавањем, које се редовно спроводи у свим јединицама Војске Србије, професионални војници се обучавају за више дужности у оквиру свог рода или службе, чиме се унапређује укупна оспособљеност јединице.

Повезане вести