Стационарно логоровање полазника Основног курса за подофицире

Понедељак, 28.3.2022 | Обука
На полигону „Пескови“ код Пожаревца у току је стационарно логоровање полазника 19. класе Основног курса за подофицире, који се реализује у организацији Центра за обуку и усавршавање подофицира „Наредник Милунка Савић“.

Реч је о посебном облику обуке у теренским условима током којег професионални војници – полазници курса стичу неопходна практична знања и вештине за успешно обављање почетних подофицирских дужности у јединицама Војске Србије.

Будући подофицири се на полигону оспособљавају за командовање одељењем, извршавање општих тактичких и ватрених задатака, извођење основне индивидуалне и општевојне обуке и реализују бојева гађања из пешадијског наоружања. 

У даљем току усавршавања очекује их стручноспецијалистичка обука за подофицирске дужности у оквиру свог рода или службе и, потом, стажирање у јединицама Војске Србије. 

Основни курс за подофицире представља завршни сегмент усавршавања професионалних војника на путу до првог подофицирског чина. Похађају га одабрани војници који су завршили Лидерски курс и који су се доказали радом и резултатима на војничким дужностима у својим јединицама. По завршетку овог усавршавања они ће бити унапређени у чин водника и распоређени на одговарајуће подофицирске дужности у Војсци Србије.

Повезане вести