Обука војника на вишецевним лансерима ракета

Четвртак, 19.1.2023 | Обука
У дивизиону Мешовите артиљеријске бригаде наоружаном вишецевним лансерима ракета у току је обука војника на служењу војног рока генерације „септембар 2022“.

Кроз реализацију колективне обуке у овој јединици, војници специјалности ракетне артиљерије распоређени на вишецевне лансере ракета 128 мм М-94 „пламен с“ оспособљавају се за борбену употребу овог ракетног система.

У складу са програмом оспособљавања, војници на полигонима и вежбовном простору пролазе разноврсне садржаје обуке за борбена дејства која ракетне артиљеријске јединице изводе у подршци снагама Копнене војске. Извиђање и поседање ракетног положаја, превођење оруђа у борбени положај, заузимање елемената за гађање и рад послужилаца ракетног система након издавања команде за гађање, део су тактичких радњи које војници увежбавају у овом периоду обучавања.

Војници су на служење војног рока у Мешовитој артиљеријској бригади распоређени након индивидуалне обуке у центрима Команде за обуку, како би се оспособили за реализацију колективних задатака рода артиљерије. Многи од њих ће баш у овој јединици засновати радни однос у својству професионалног војника Војске Србије, за шта већ сада могу да пријаве.

Повезане вести