Специјалистичка обука војника рода пешадије

Понедељак, 7.11.2022 | Обука
На полигонима Центра за обуку копнене војске у Пожаревцу у току је специјалистичка обука војника рода пешадије који су служење војног рока започели у септембру ове године.

Војници се у овом центру оспособљавају за борбену употребу личног и колективног наоружања рода пешадије, као и за правилну примену тактичких радњи и поступака у нападу и одбрани.

У складу са програмом обуке, реализују се теме из тактике, познавања пешадијског наоружања и опреме и ватрене обуке, а акценат је на решавању тактичких и ватрених задатака у теренским условима, самостално и у оквиру одељења. Војници се на терену оспособљавају за оријентацију и кретање на бојишту, избор заклона, коришћење средстава за маскирање и атомско-биолошко-хемијску заштиту, те за неутралисање циљева. 

Специјалистичка обука ове генерације војника завршава се крајем новембра провером оспособљености за извршавање индивидуалних задатака, након чега следи колективна обука и активно укључивање у живот и рад јединица Војске Србије до завршетка служења војног рока.

Повезане вести