Завршена прва фаза Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Одговор 2021“

Четвртак, 15.4.2021 | Обука
Прва фаза Здружене тактичке вежбе са бојевим гађањем „Одговор 2021“ завршена је данас на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“, уз присуство потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића, министра унутрашњих послова Александра Вулина, начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и команданата видова Војске Србије.

На полигону „Орешац“ је приказана способност специјалних јединица Војске Србије и полиције за извођење противтерористичке акције и решавање талачке ситуације.

На „Пасуљанским ливадама“ јединице Војске Србије и полиције приказале су поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад. Дејствовала је ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери и артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране. Јединице су приказале маневар и ватрено дејство савремених оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања.

У завршници заједничке вежбе у суботу 17. априла, више од 1200 припадника Војске Србије и око 300 припадника полиције, на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Орешац“, приказаће део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства у решавању кризних ситуација.

Повезане вести