Обука припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине

Среда, 13.10.2021 | Обука
У Центру за обуку копнене војске у Пожаревцу реализује се вишенедељна обука припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине за руковање противоклопним лансирним комплетом 9К111 „фагот“.  

На обуци у Пожаревцу су подофицири и војници који су постављени на дужности командира одељења и оператора, и они ће, по завршетку обучавања, бити оспособљени за употребу овог противоклопног оруђа у свим временским, земљишним и борбеним условима.

Тежиште је на припремама за реализацију гађања, у оквиру којих ће сваки полазник на тренажеру извршити око 2500 лансирања ракете, у условима ограничене видљивости, задимљавања бојишта, појаве бљеска ракете, промене правца кретања и изненадног убрзавања циља.

Ово је други пут да се припадници Оружаних снага Босне и Херцеговине обучавају за употребу противоклопног лансирног комплета 9К111 „фагот“ у Центру за обуку копнене војске.

Реализација оваквих и сличних усавршавања за припаднике страних оружаних снага показатељ је поверења које систем обуке у Војсци Србије ужива у региону и свету и доприноси јачању билатералних односа са партнерским државама.

Повезане вести