Помоћ Војске Србије у обезбеђењу воде на Пештерској висоравни

Понедељак, 25.7.2022 | Цивилно-војна сарадња
На молбу председника општине Сјеница, припадници Војске Србије су од суботе ангажовани на обезбеђењу пијаће воде за потребе мештана села на Пештерској висоравни.

У ову сврху Војска Србије је ангажовала три ауто-цистерне, укупног капацитета од 13.000 литара воде, стварајући тако услове за сигурно снабдевање локалног становништва и напајање стоке којој је због суше претило угинуће.

Током викенда припадници Војске Србије су допремали воду и допуњавали бунаре и цистерне у селима Биоц, Буђево, Долићи, Карајукића Бунари, Остра и Расно, а на терену ће остати док год за тим буде било потребе.

Претходно је, ради стварања услова за напајање стоке у селима на Пештерској висоравни, Војска Србије ангажовала инжињеријску радну групу која је, у оквиру пројекта цивилно-војне сарадње, овог месеца вршила радове на ископавању нових и уређењу и чишћењу постојећих појила за стоку. 

Војска Србије је тако и овога пута показала да је увек спремна да пружи помоћ грађанима када је то неопходно, а у овом крају је више пута помагала изградњом путева и водовода, рашчишћавањем снежних наноса, водоснабдевањем и пружањем здравствене заштите мештанима најудаљенијих села.

Повезане вести